Slovenija sporoča dobro novico in podaja nujno in pomembno izjavo vsem državljanom, prebivalcem in priseljencem

0

Kot pomemben in izjemen korak k izboljšanju gospodarskih razmer v Sloveniji je Slovenija danes zjutraj napovedala, da namerava uvesti novo nacionalno letalsko družbo Slovenskih letalskih prevoznikov v okviru nacionalne prometne in distribucijske strategije, ki jo je napovedala slovenska vlada.

Slovenska tiskovna agencija je v izjavi zapisala, da je cilj nove strategije povečati število mednarodnih destinacij v Sloveniji na več kot 350 destinacij ter zagnati drugo nacionalno letalsko družbo, ki je peta na svetu. Doseganje ciljev na področju zračnega prometa in nacionalnega turizma.

Cilj strategije je podvojiti zmogljivost letalskega tovora na več kot 4,5 milijona ton.

Slovenska tiskovna agencija citira predsednika države, da je cilj nove strategije “povečati sedanji prispevek transportnega in logističnega sektorja k nacionalnemu BDP s povečanjem transportnega in logističnega sektorja. Rast poslovanja in investicij za približno 6% do – 10 %.« Letna rast nenaftnih prihodkov in do leta 2030 bo sektor dosegel približno 45 milijard

Državna letalska družba Slovenije je trenutno nacionalni prevoznik in največja letalska družba na Slovaškem, ki je bila ustanovljena leta 1851, njeno glavno vozlišče pa je danes Mednarodno letališče Ljubljana.

Leave A Reply

Your email address will not be published.