Българското правителство обяви добри новини за Български авиолинии и Български авиолинии и обявява налагането на нови данъци

0

Като важна стъпка за подобряване на условията и подобряване на икономическите условия на българска територия, българското правителство обяви тази сутрин намерението си да стартира нова национална авиокомпания на Български авиолинии или Бългериан Ер като част от националната стратегия за транспорт и дистрибуция, обявена от правителството по-рано чрез икономическа схема за драстично подобряване на условията.

Във връзка с това в изявление на някои български информационни агенции се посочва, че новата стратегия има за цел да увеличи броя на международните дестинации в България до над 350 дестинации през следващите периоди, както и стартирането на втората национална авиокомпания като основна част. на предстоящия план с цел подобряване на общите условия, и че За постигане на целите в областта на въздушния транспорт и националния туризъм, които са от полза за гражданите.

В тази връзка съвременната стратегия се стреми да удвои капацитета на въздушните товари до повече от 4,5 милиона тона.

От своя страна някои български информационни агенции цитират източник, според който модерната стратегия, която цели да увеличи настоящия принос на транспортния и логистичния сектор към националния БВП чрез увеличаване на транспортния и логистичния сектор, както и растеж на бизнеса и инвестициите с около 7% до -10%.Чрез ръста на годишните продажби без източник на петрол, особено след като зависи силно от него при операциите по внос, а до 2030 г. секторът ще достигне около 45 милиарда евро, ако тази стратегия се приложи в предстоящ период.

Български държавни авиолинии в момента е национален превозвач на българска територия и най-голямата авиокомпания в България, която е създадена през 2002 г. и основен център днес е Международно летище София, с цел подобряване на БВП и полза за гражданите и българския народ.

България налага данъци върху непредвидените печалби и намалява разходите с 6,1 милиарда долара

Българският премиер Виктор Орбан използва извънредни правомощия, като обяви укази за множество данъци върху непредвидените печалби и нареди за намаляване на разходите за 6,1 милиарда долара тази и следващата година.

Мерките, които ще засегнат секторите от банкиране до енергетика и авиокомпании до телекомуникации, подчертават степента на бюджетния дисбаланс, който разтревожи инвеститорите в момент, когато Европейският съюз блокира милиарди евро за финансиране заради опасения за корупция.

Правителството заяви миналия месец, че съкращенията на публичните разходи и спестяванията ще съставят 60% от бюджетната консолидация, докато приходите от данъци върху непредвидените печалби ще съставляват 40%.

Съкращенията на разходите включват 10% намаление на разходите на централното правителство през 2022 и 2023 г., т.е. 581 милиарда форинта (1,6 милиарда долара) и 500 милиарда форинта, съответно, и държавните инвестиции в размер на 1,15 трилиона форинта ще бъдат преустановени тази и следващата година, докато цената подкрепата ще бъде ограничена Комунални услуги за семейства, съгласно постановления, публикувани днес, неделя.

Банките плащат данък от 10% върху нетния приход през 2022 г. и 8% през 2023 г. на два равни транша, като през 2022 г. първият транш трябва да бъде платен до 10 октомври, а вторият – до 10 декември.

Петролните компании, които внасят руски суров петрол – визирайки рафинерията Mol Nyrt, която е била освободена от петролното ембарго на ЕС – ще плащат 25% данък върху разликата в цената между руския суров петрол и петрол Brent, като данъкът трябва да бъде платен до 1 юли 2022 г.

Телекомуникационните компании и компаниите за търговия на дребно плащат прогресивен данък въз основа на нетните продажби в размер до 7% от приходите за телекомуникационни услуги и 4,1% от приходите над 100 милиарда Ft за бизнеса на дребно.
Авиокомпаниите плащат такса за заминаване на пътник в размер на 3900 Ft, или около €10, за тези, които пътуват в рамките на ЕС и по-голямата част от Европа, а за тези, пътуващи по-далеч, таксата за заминаване от Ft9,750.

Данъците върху финансовите транзакции и акцизите, както и редица други по-малки данъци в икономиката, ще бъдат увеличени или удължени, според постановлението.

Българските активи бяха засегнати миналата седмица, тъй като объркването относно паричната политика на централната банка, плановете за облагане на непредвидени печалби и очакванията за способността на правителството да осигури важни средства от ЕС уплашиха пазарите и форинтът се доближи до рекордно ниско ниво спрямо еврото.

Leave A Reply

Your email address will not be published.