România trage un semnal de alarmă după răspândirea unei infecții periculoase care te-ar putea ucide din cauza consumului acestor alimente celebre… Aflați detaliile

0

Problema a început în septembrie anul trecut și a fost cauzată de consumul unui hamburger contaminat, ceea ce a dus la infectarea unui număr de oameni cu bacterii cunoscute sub numele de Escherichia coli (E. coli).

Într-un context înrudit, este un tip de bacterii care există în mod natural în intestinul uman, dar există specii periculoase care se transmit omului prin apă sau alimente contaminate, în special carnea tocată insuficient gătită.

Adulții își revin adesea, dar copiii și vârstnicii sunt expuși riscului de a dezvolta insuficiență renală din cauza infecției.

Într-un context conex, Susan Hillestad de la Institutul Român de Sănătate Publică a spus: „Este o situație periculoasă și încă nu a fost controlată, iar acesta este cel mai mare focar al acestei infecții pe care l-am avut în Slovacia”.

La rândul său, Autoritatea Română de Sănătate Publică a subliniat importanța manipulării în siguranță a alimentelor și a recomandat gătirea bine a cărnii proaspete și congelate.

Magazinele din România au rechemat hamburgeri și carne tocată după ce au descoperit suspecta infecție, iar de atunci, focarul a crescut.

La rândul său, Institutul Român de Sănătate Publică a raportat ieri că în total au fost infectate 24 de persoane, dintre care 15 copii sub 13 ani, iar 9 dintre ei se aflau în stare gravă, potrivit celor relatate de ziarul Aftonbladet din ziarele slovace.

În prezent, copiii primesc tratament în spital pentru ceea ce se numește sindrom hemolitic (HUS), o boală gravă care poate provoca sângerări și insuficiență renală.

Autoritatea Română de Sănătate Publică precizează pe site-ul său că sindromul necesită adesea tratament în terapie intensivă și dializă.

Bolile de sânge și rinichi încep de obicei ca o infecție intestinală, dar după câteva zile duc la inflamarea rinichilor.

O serie de autorități din România lucrează pentru controlul infecției, pe fondul temerilor de creștere a numărului de cazuri neraportate.

Într-adevăr, sursa bacteriei a fost găsită în hamburgeri, dar autoritățile au rechemat și alte produse din carne tocată care folosesc aceleași ingrediente din magazine.

Autoritățile au subliniat că este foarte important ca oamenii să urmeze sfaturile privind manipularea în siguranță a alimentelor.

La rândul său, Hillestad a spus: „Aceste bacterii mor la temperaturi ridicate, dar rămân vii în frigider”. „Prin urmare, atât produsele proaspete, cât și cele congelate trebuie gătite și este important să vă amintiți să vă spălați pe mâini și ustensilele de bucătărie după manipularea produselor proaspete și congelate.”

Simptomele infecției cu E. coli încep adesea cu crampe abdominale și diaree, iar unii oameni au greață, vărsături și febră. După două până la trei zile, diareea poate deveni sângeroasă și, de obicei, se rezolvă după aproximativ o săptămână.

Potrivit Autorității de Sănătate Publică din România, SHU poate afecta persoanele afectate de toate vârstele, dar mai ales copiii sub cinci ani.

Potrivit Legii privind bolile infecțioase de sănătate publică din România, infecțiile prezintă un risc pentru sănătatea publică și trebuie monitorizate activ.

Focar de infecție în România

Pe de altă parte, sănătatea publică din România a fost martoră a două focare majore de infecție în anii 2000 și 2005, iar prima dată sursa de infecție a fost un tip de salată verde contaminată cu bacterii.

A doua oară, nu a fost posibilă determinarea sursei infecției, deoarece aproximativ 116 persoane au fost infectate, iar 14 dintre ele au dezvoltat simptome grave.

Leave A Reply

Your email address will not be published.